Bakom Saphira's

Jag som byter alla vattenflaskor, städar alla burar och pussar de söta marsvinsnäsorna godnatt heter Sofie, är snart 33 år gammal och bor tillsammans med min sambo, vår son, tre hundar och marsvinsgänget i vårt hus i Häljarp.

Ingen vet hur eller varför, men jag har alltid varit mer eller mindre djurtokig, vilket gör mig lite till familjens svarta får. Gissningsvis använde jag mina första ord till att tjata mig till ett husdjur och med stor tacksamhet kan jag idag konstatera att jag har fått en fin uppväxt tillsammans med en fantastisk hund, ett flertal marsvin, undulater och två kaniner - och djurintresset är fortfarande lika blomstrande nu som då.

Mitt första marsvin Mimmi flyttade in 1995 och blev startskottet på en livslång kärlek till dessa underbara och fantastiskt personliga små djur. Marsvinet är det perfekta husdjuret till så många människor! De är sociala, smarta, gosiga, roliga att titta på och så otroligt individuella och personliga. Framförallt älskar jag att hålla marsvin i flock; det blir en helt annan upplevelse och varje individ får en egen roll att spela.

Det är mig ni möter när ni hämtar Era nya familjemedlemmar och jag hoppas att min kunskap och mitt engagemang och hjärta för djuren kommer ge Er en bra start på ett förhoppningsvis långt marsvinsägande!

SMF 470 Saphira's genom Sofie

Mina vackra! <3
Gammal bild på mina andra små stjärnor - Nova och Blossa, tillika mor och dotter. De är i skrivande stund snart 16, respektive 12 år gamla! 

fayola3Ixias Red Hot & Niffer's EliotBazinga
Fredagsmys med Ixias Red HotMadison & DaisyLennox & Sonny
AdowaMarsvinsmamman Cleo med sina ungarAsabi
Lycka och Nova myser :)Mat, mat, mat!På jobbet
Sleeping BeautyLeo & LennoxTwiggy och kompisen Venus
Nytt svin!Cotopaxi med PoseidonMatador & Gaston