kopvillkor

Köpvillkoren måste godkännas av köparen.

 • För att få köpa marsvin måste Du vara 18 år eller ha målsmans tillåtelse. Det är alltid målsmans huvudansvar att se till att djuret/djuren får rätt skötsel, kost och veterinärvård. 
 • Inga marsvin säljes till ett liv utan marsvinskompis av samma kön.
 • Du är villig att ge marsvinen ett kärleksfullt och underbart liv, kunna erbjuda veterinärvård vid behov och en stimulerande levnadsmiljö. Du har skaffat Dig nödvändig kunskap om marsvin innan avhämtningen.
 • Planerar du att avla på marsvinet vill jag bli informerad om detta innan köpet. Alla marsvin lämpas inte till avel och för mig är det viktigt att Du har tänkt igenom aveln ordentligt då det innebär stora risker. Jag säljer inte marsvin till uppfödning utan tydliga avelsmål.
 • Om marsvinet blir allvarligt sjukt eller dör vill jag bli informerad, detta är viktigt inte minst för avelsarbetet.
 • För att reservera ett marsvin betalas 50% av köpesumman, vilket inte återbetalas vid ånger. 


marfr

 • När de känns helt redo för ett nytt hem och nya utmaningar. Marsvinsungar är leveransklara tidigast vid 5 veckors ålder och då de väger mer än 300 gram. De får gärna ha lite viktmarginal.
 • Friska och välhanterade.
 • Med registreringsbevis (stamtavla) utfärdad av Svenska marsvinsföreningen, skötselråd och en liten matpåse. Har du aldrig haft marsvin förut eller känner dig osäker går vi tillsammans igenom det som är viktigt att tänka på.
 • Nybadade vid leverans.
 • Givetvis med full support resten av marsvinets liv. 


efterkopet

Jag slutar inte att intressera mig för de marsvin som har flyttat och vill gärna ha fortsatt kontakt med dig även efter köpet. Skicka gärna bilder och/eller berätta lite kort hur marsvinet har det någon gång varje år - det gör mig alltid lika glad! Detta är självklart frivilligt, men högst uppskattat.

Jag har ambitionen att sälja mina marsvin till "livslånga" hem, men om du av någon anledning inte skulle kunna ha kvar dina marsvin får du gärna vända dig till mig så hjälper jag till i den mån jag kan. Finns här plats kan jag ta tillbaka marsvinen (dock erbjuds inte pengarna tillbaka), i annat fall kan jag hjälpa till med annonsering på hemsidan och jag kan även förmedla vidare seriösa intressenter. Tänk på att ge den nya ägaren min hemside- och mailadress så att hen kan kontakta mig vid behov. Var även rädd om stamtavlan, den är en värdehandling som ska följa marsvinet.

Har du funderat igenom köpet noga?

Arrox
tankvart

"I din värld finns oändliga möjligheter, men för marsvinen är du hela världen."

Hur ser ditt liv ut de närmaste åren?
Friska marsvin kan leva i 5-7 år eller längre och det är viktigt att du har tänkt igenom om de får plats i ditt liv under alla dessa år. Finns tiden och platsen?

Är du tillräckligt intresserad?
Djurägande slutar sällan bra om man inte är tillräckligt intresserad av det djurslag man har skaffat. Marsvinen förtjänar ditt intresse och ditt engagemang under hela sin levnadstid, inte bara i början när de är nya och "spännande". Min ambition är alltid att hitta "livslånga" hem till mina marsvin - fundera på om du är rätt person för detta.

Finns allergier i familjen?
Tyvärr är marsvin och deras basföda hö (gräs) allergent och det är därför ganska vanligt med allergi mot både marsvin och hö. Det kan vara klokt att utesluta allergi före marsvinsköp för att vara på den säkra sidan. Är du gräspollenallergiker är det sannolikt att du även kommer ha svårt för hö.

Försäkring eller buffert?
Om marsvinen skulle bli sjuka är det viktigt att man som marsvinsägare kan erbjuda veterinärvård om det behövs. Ett veterinärbesök kostar idag (år 2022) omkring 1300 kr att bara få komma inom dörren hos en exo-veterinär, men beroende på vad som ska göras vid besöket blir det ofta betydligt dyrare. Operationer (ej kastrering av hane) kan kosta allt från 5000-10000 kr. Genom att lägga undan pengar varje månad, eller genom att ha marsvinen försäkrade och ha pengar över till självrisk kan du alltid känna dig trygg. 

OnyxiaOnyxia